Категории: България

Делян Пеевски с тежки обвинения към ПП-ДБ

Реклама

Лидерът на ДПС Делян Пеевски говори пред комисията за Нотариуса и Петьо Еврото. Там той отправи тежки обвинения към „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

„Приготвил съм десет разследвания, свързани с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), които са потулени от прокуратурата. Обвинявам ги в зависимости с главния прокурор, директно със срещи. Няма да позволя хората, които владеят съда и прокуратурата, да лъжат и да ме забъркват мен в тези неща“, коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски пред Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства относно дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса и групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото.

Пеевски каза, че е дошъл на заседанието по собствено желание, защото на предната комисия е бил „забъркан от някои представители на „Корупционния фонд“ и на някои „партии на кеша“ в някакви влияния в Съдебната система, „Булгартабак“ и други“. „Поисках справка, през моя адвокат, до Софийска градска прокуратура за това дали съм имал участие в делата за „Булгартабак“ и дали съм имал някакво съучастие в дейностите на Мартин Божанов“, обяви той, предава БТА.

Справката на адвоката му бе прочетена пред комисията от Хамид Хамид от ДПС. Според справката с оглед извършена проверка се установява, че в периода, в който е изпълнявал длъжността „следовател“ в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП) Делян Славчев Пеевски не е участвал в разследвания, свързани с „Булгартабак Холдинг“ АД, не е участвал в разследвания съвместно със следовател Петьо Петров, не е разпитвал по водено разследване Мартин Божанов.

Делян Пеевски настоя във временната комисия да бъдат призовани за изслушване Лозан Панов и Христо Иванов относно зависимости в съдебната система. Той призова също Иванов да бъде попитан колко срещи е имал в съда и с главния прокурор; дали е предлагал заместник главни прокурори; искал ли е да овладее цялата прокуратура и какво общо има със Съюза на съдиите.

Пред медиите Пеевски каза само, че кръгът „Капитал“ на Иво Прокопиев притежава съда и прокуратурата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 4 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 4 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 4 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 5 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 5 часа