in

Инцидент в Слънчев бряг: Мъж с тротинетка блъсна 10-годишно дете и избяга

Снимка: Google Street View

Инцидент се е случил на 25 юли около 11:35 ч. на крайбрежна пешеходна алея срещу х-л в Слънчев бряг

От бургаската полиция съобщават за медия „Нова Варна“, че 43-годишен несебърлия с електрическа тротинетка, поради движение с несъобразена скорост блъска 10-годишно дете от Пловдив.

Детето, с охлузни рани по тялото и контузия на дясната ръка, без опасност за живота, е откарано в УМБАЛ – Бургас.

Водачът на тротинетката самоволно напуска местопроизшествието без да уведоми и изчака контролните органи, като е установен впоследствие.

Каските да станат задължителни за всички, които карат велосипеди и тротинетки, независимо от възрастта им. Заради увеличения брой на пострадали от КАТ ще настояват тази промяна да бъде включена при разглеждането на промени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) или в проекта за бъдещ изцяло нов закон, предава „Труд“.

Според шефа на Института за пътна безопасност Богдан Милчев е нужна просветна кампания за тротинетките.

Високата глоба не може да уплаши никого и да го накара да сложи каска, или да спазва някакви други правила. Специално за използването на тротинетките е нужна широка просветна кампания, организирана от фирмите с такава дейност и от общините, така че хората сами да осъзнаят колко е важно да спазват правилата за безопасност, едно от които е и за каските, посочва той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/