Категории: България

Психично болна румънка вдигна на крак полицията в Добрич

Реклама

Голям екшън се е разиграл в Добрич вчера (25 юли, четвъртък). Жена не се е подчинила на разпорежданията на униформените, след което е последвала гонка. Жената, която е румънска гражданка, е шофирала изключително рисково, след което се е започнала да се самонаранява.

Гонка с полицията в Добрич: Психично болна румънка не се е подчинила на разпорежданията на униформените

На 25 юли, около 15:00 часа пред входа на сградата на ОДМВР-Добрич по ул. „Максим Горки“, паркира лек автомобил с румънска регистрация, управляван от жена, като същата започва да използва клаксон на МПС. При опит да бъде извършена полицейска проверка, жената се заключва в автомобила, отказва да загаси двигателя, да преустанови употребата на клаксона на автомобила и внезапно тръгва на заден ход, без да се съобрази с полицейските разпореждания.

Водачът на автомобила е последван от екипи на Първо РУ МВР Добрич и сектор „Пътна полиция“, като същата шофира изключително рисковано в град Добрич, след което напуска територията на града и продължава движението си на територията на община Добричка.

С поведението си, водачът на автомобила създава реална опасност за живота на пешеходци и други МПС по пътните артерии в областта.

Около 15:40 часа по пътя между с. Пчелник общ. Добричка и с. Балик, общ. Тервел, жената самокатастрофира и спира движението си, като започва да се самонаранява, използвайки счупени стъкла на МПС.

Полицейските екипи на място, успяват да я задържат до пристигането на екипи на спешна помощ. Същата е транспортирана в МБАЛ Добрич, където е прегледана, след което е приведена в ЦПЗ град Добрич. Установена е самоличността на жената – румънска гражданка.

С помощта на командировани румънски полицейски служители на територията на област Добрич са извършени съответните справки, като е установено, че жената страда от тежко психическо заболяване.

Уведомени са роднините й и са съставени съответните АУАН по ЗДвП. При инцидента не се е стигнало до пострадали граждани, служители на МВР и други материални щети.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 6 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 6 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 6 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 7 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 7 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 7 часа