in

Пускат „Кугар“ над зоната на инцидента край Елин Пелин

Кадър: Facebook/Ivailo Raicev

Военен хеликоптер „Кугар“ ще извърши гасене от въздуха в зоната на инцидента край Елин Пелин, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната за медия „Нова Варна“.

Хеликоптер „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили излетя в 10.40 ч. днес, 26 юли, от авиобаза – Враждебна, за да се включи в дейностите по погасяване на огъня в зоната на инцидента в района на Елин Пелин.

Хеликоптерът, който е снабден с окачен съд тип „бамбибак“, ще облива с вода засегнатите участъци. На борда на машината е и координатор от службите за пожарна безопасност.

Малко по-рано днес бе извършен разузнавателен полет, след който бе преценено, че има възможност за осъществяване на погасяване от въздуха.

Припомняме, че избухнаха три склада за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин, като се образува огромен разрастващ се пожар. Взривът е станал около 18:30 часа, като се е чул внезапен силен гръм, след това е лумнал пожар и продължават да гърмят фойерверки. Имало е и втори взрив според очевидци, който е бил по-силен от първия.

По-късно община Елин Пелин обяви частично бедствено положение в населеното място, като срокът на действието му е до изричната му отмяна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.