in

17 часа МВР се бори със ситуацията край Елин Пелин: Периметърът остава отцепен (СНИМКИ)

Снимка: МВР

Вече изминаха 17 часа откакто пожарникари и полицаи са в района на тежкия инцидент край Елин Пелин. Служителите на реда правят всичко по силите си за овладяване на ситуацията, уверяват от МВР.

След първия взрив намалява силата на взривните вълни, но все още има силно горене в складовата база за пиротехнически изделия.

Периметърът остава отцепен. На този етап препоръчваме хората да се въздържат от придвижване към района, пишат от МВР.

Припомняме, че инцидентът край Гара Елин Пелин взе една жертва. Починалият е доц. Петър Шишков – 48-годишен преподавател в Минногеоложкият университет. Мъжът беше настанен в „Пирогов”. Лекарите продължават да се борят за живота на 20-годишната му дъщеря, която е с 85% изгаряния и е погълнала отровни газове.

Други двама души, които са били в складовете на фирмата за фойерверки, продължават да са в неизвестност.

По информация на NOVA фирмата е имала поръчка за голямо пиротехническо шоу на сватба, която е трябвало да се състои днес. Така вчера в извънработно време доцент Петър Шишков, дъщеря му, синът на собственика и още един служител, са приготвяли пиротехническите изделия в помещение, което е извън складовете, но в рамките на базата. Изведнъж са започнали взривовете. Все още няма яснота как, но от МВР предполагат, че в основата е човешка небрежност.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.