in

Температурите отново скачат. Какви градуси ни очакват

Снимка: Община Варна

В неделя ще бъде слънчево, вятърът ще се обърне от изток, ще е слаб, по Черноморието след обяд – до умерен. В понеделник през по-голямата част от деня също ще бъде слънчево, температурите ще се повишат още и максималните ще са между 33° и 38°.

По-късно след обяд ще започне да се развива купеста облачност; в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад.

През нощта срещу вторник и във вторник ще премине студен атмосферен фронт. На места, главно в Централна Северна и в Източна България ще превали и прегърми. Във вторник вятърът ще е със северна компонента, до умерен, към вечерта ще отслабне. Температурите в повечето райони ще се понижат с около 5 градуса, почти без промяна ще останат в източната част на Горнотракийската низина.

В сряда ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, вероятността за валежи е малка. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, температурите отново ще се повишават и втория ден максималните в повечето места ще са между 32° и 37°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/