Категории: Свят

Русия: Дерайлира влак след сблъсък с камион. Броят на жертвите се изяснява

Реклама

Дерайлира влак във Волгоградска област, Русия. След сблъсък с камион, който се е качил на жп прелез, влакът е излязъл от релсите. Броят на жертвите и пострадалите при инцидента още не е ясен.

Влакът Казан-Адлер дерайлира във Волгоградска област, съобщиха от руските железници. Той се сблъскал с камион КАМАЗ, който се качил на жп прелез.

Губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров съобщи, че във влака е имало 813 пътници. Според ръководителя на района в резултат на инцидента 9 от 20 вагона и един електрически локомотив са дерайлирали. Данните за броя на жертвите, каза той, се уточняват.

Руското министерство съобщава, че в ликвидирането на последствията от аварията участват над 320 души и 100 единици техника, а 2 хеликоптера Ми-8 се подготвят за излитане.

Информационната агенция Татар-информ, като се позовава на Министерството на здравеопазването на Волгоградска област, съобщава, че 5 души са хоспитализирани, включително 1 дете. Telegram каналът Mash и ТАСС пишат, че е имало 20 жертви при инцидента.

В официалния канал в Telegram областната администрация съобщи, че на мястото на инцидента работят 22 екипа на Бърза помощ. На пътниците се оказва цялото необходимо съдействие на място, увериха от администрацията. В готовност са хеликоптери на Министерството на извънредните ситуации и авиолинейки. Данните за броя на жертвите се изясняват.

От пресслужбата на Горкинската железница казаха на РБК Татарстан, че според актуална информация водачът на автомобила грубо е нарушил правилата за движение и е карал до прелеза с правилно работеща аларма пред близък влак.

Локомотивната бригада, съгласно инструкциите, е предприела всички необходими действия по случая. Шофьорът е наложил аварийно спиране, но поради късото разстояние не е било възможно да се избегне сблъсък. Скоростта на влака е била 65 км/ч.

„Отбелязваме, че железопътната линия на това място се вижда ясно, а видимостта на влака при наближаване на прелеза за водача беше повече от един километър. Работници от влаковата бригада оказват помощ на пътници, пострадали при дерайлиране на влак в резултат на катастрофа във Волгоградска област“, ​​съобщиха от пресслужбата на Горкинската железница.

Преустановено е движението на влаковете в участъка Гремячая – Котелниково.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 3 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 3 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 3 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 3 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 3 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа