Категории: България

В кома е изпаднала жената, пребита от младежи в Перник: Ето какъв разговор имали преди побоя

Реклама

Припомняме, че жена беше нападната и пребита жестоко от двама 17-годишни в Перник. Случката е от събота сутрин, когато 56-годишната жена си седяла спокойно на маса пред денонощен магазин в града и пиела кафе. За съжаление пострадалата е изпаднала в кома.

На видео, заснето от охранителна камера, се вижда как докато жената стои, един младеж се приближава към нея, разговарят за кратко, след което той и приятелят му започват да я удрят.

„Сутринта в 4:40 часа тя е дошла да си вземе кафе, седнала е и един от младежите я е заговорил. Попитал я е какво прави там. Леля ми има затруднения с говора, защото е инвалид първа група. Има и прекаран инсулт. Казала е на момчетата, че пие кафе. Попитали са я: „Как ще пиеш кафе тук?”. На кадрите от записа се вижда как младежите в следващия момент си слагат качулките и започват да я бият. Ако не е била служителката в денонощния магазин, вероятно е щяло да има по-големи последствия”, заяви в ефира на Нова телевизия племенникът на пострадалата Борис Василев.

По думите му на място след това пристигнали полиция и Бърза помощ. Леля му обаче отказала да бъде прегледана и се прибрала вкъщи. „Когато си отишла вкъщи при майка ми, ѝ станало лошо. Когато отидох в Бърза помощ, тя беше изпаднала в кома. Така е вече трети ден и е на командно дишане”, подчерта Василев.

„Единият от извършителите е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за най-тежката мярка – задържане под стража. Вторият младеж към момента е разпитан в качеството му на свидетел. Двамата са задържани много бързо след извършване на деянието”, обясни Венцислав Алексов, говорител на МВР в Перник. И допълни: „Младежът, който е привлечен като обвиняем, е познат на полицията с притежание на наркотични вещества и кражба“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 9 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 10 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 11 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 11 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 11 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 11 часа