Категории: България

Още един взрив разтърси България: Избухна снаряд в държавно предприятие

Реклама

Днес, малко след 14 часа, е избухнал снаряд в държавното предприятие „Терем – Цар Самуил” в Костенец. Нанесени са сериозни материални щети, пострадали няма. 

Снаряд е избухнал в държавното предприятие „Терем – Цар Самуил” в Костенец малко след 14 часа. Това по първоначална информация е станало при тестови дейности. Пострадали няма, но са нанесени сериозни материални щети.

Екипи на Служба „Военна полиция” са на място и извършват разследване на инцидента. Размерът на щетите се уточнява. Изпълнителният директор на „Терем – Холдинг” ЕАД Калин Димитров съобщи, че няма опасност за хората, предаде NOVA.

„Терем – Цар Самуил” е специализиран в производството на специална /военна/ и гражданска продукция. Продуктовата програма на дружеството се разделя на няколко основни направления: Производство на боеприпаси и пиротехнически изделия; ремонт на боеприпаси и оръжия; утилизация и унищожаване на боеприпаси и ПИ; производство на промишлени продукти с гражданско предназначение в две основни групи: взривни вещества за граждански цели и складова механизация; поддържане на мобилизационни мощности за специално производство и ремонт.

От Министерството на отбраната потвърдиха информацията на NOVA, че инцидентът е станал в ранния следобед и че става въпрос за производствена авария при работа с боеприпаси.

Припомняме, че на 8 август 2014 г. в същия завод на „Терем” в Костенец по време на утилизация на боеприпаси искра предизвиква взрив, при който пострадаха десет души.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Археолог за откритата втора статуя в Хераклея Синтика: Когато видяхме, че е по очи, си казахме с колегите – май няма да има глава

Припомняме, че в петък беше открита втора статуя в големия канал в Хераклея Синтика. Тя…

преди 52 секунди

Гимназия в София осъмна налепена със стикери, рекламиращи денонощната доставка на райски газ

В неделя Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ осъмна, облепена със стикери, които рекламират денонощната доставка…

преди 7 минути

България ще поиска спиране на вноса на яйца с произход от Украйна

Стана ясно, че по време на предстоящото днес заседание на Съвета на Европейския съюз по…

преди 14 минути

Зеленски: Ако Русия спечели войната, САЩ ще загуби всичко

Украинският президент Володимир Зеленски отиде на посещение в САЩ. По време на визитата си там,…

преди 18 минути

Има бум на телефонните измами в област Добрич

Органите на реда отчитат бум на "ало" измамите през последната седмица в Добричко. За броени…

преди 27 минути

Важно за грипа и противогрипните ваксини в България

Стана ясно, че ваксините срещу грип вече са в аптеките у нас. Ваксинацията срещу грип…

преди 30 минути