in

Безотговорност или наглост: Туристи запалиха огън и разпънаха палатки в Национален парк „Рила“

Кадри: Vbox7/Здравей България

Получен е сигнал за опасно и изключително безотговорно поведение на туристи в Национален парк „Рила“. Предвижда се глоба в размер на от 500 до 5000 лева.

Заснети са кадри, на които се вижда как хора палят огън в защитената територия до Йончевото езеро на фона на всички предупреждения заради високия риск от пожари. На видеата, изпратени към Нова телевизия, се вижда, че са разпънали и палатки в защитена местност.

„Сигналът за бивакуване и палене на огън в района на Йончево езеро в парков участък „Говедарци“ беше подаден миналата събота късно през деня. Веднага е изпратена парковата охрана. Нарушителят беше заловен и му бе съставен акт за административно нарушение. На база на него ще бъде издадено наказателно постановление с оглед тежестта на нарушението. Глобата ще е в порядък от 500 до 5000 лева, каквато е за физически лица“. Това заяви в ефира на Нова директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов.

По думите му човекът, разпънал палатката, казал, че съжалява. „За мен това не оправдава подобно безотговорно поведение в пожароопасния сезон. Целият Югозапад е в пламъци. Да не говорим за защитените територии…“, подчерта Андонов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/