in

Двама пожарникари са пострадали при поредните взривове в склад на завод в България (ВИДЕО)

Кадър: Нова Нюз

Вчера пожар пламна в склад на завод за преработка на пластмасови отпадъци до село Царацово, област Пловдив. Чували са се гърмежи и взривове.

Съобщава се за двама пожарникари, пострадали при гасенето на пламъците. Единият е със счупен крак, по информация на Нова телевизия. В предприятието не е имало работници.

По първоначална информация в склада са се съхранявали и масла, и горива.

Сигналът за огъня е подаден към 19:20 часа от служители на друга фирма в района. На място веднага са изпратени 12 екипа огнеборци.

В съседство се намира база на транспортна фирма за международни превози. Пламъците са прехвърлили оградата и са изпепелили три камиона.

Няма и риск за къщите в село Царацово. Няма и евакуация на хората.

Шест водоноски на община Пловдив са пристигнали на място с цел да подпомогнат дейността на пожарникарите.

Гъстият пушек и задимяването се виждаше и в Пловдив, покриваше и част от АМ „Тракия”.

„Няма обгазяване. Вятъра носи дима на север от града. Няма обгазяване и по другите населени места. Говорил съм с директора на РИОСВ и ще пратят мобилна станция. При опасност ще предупредят всички граждани”, заяви зам.-кметът на Пловдив Иван Стоянов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/