in

Задържани са младежите, подпалили заведение в Бургас

Колаж: "Нова Варна"

Непълнолетните, извършили палеж на заведение в Бургас, са задържани. Непълнолетни са задържани за палеж на заведение в Морската градина в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град. Сигнал за пожара е подаден около 04:20 ч. в сряда.

Огънят е потушен от два противопожарни автомобила. Заведението, собственост на 58-годишен бургазлия, е с изцяло изгоряла покривна дървена конструкция. По думите му щетите са за над 4000 лв, предаде NOVA.

„След като получихме сигнала, сформирахме незабавно екип. В рамките на деня установихме извършителя. Известен е на полицията, регистриран е в Детска педагогическа стая. Момичето с него не е криминално. И двамата са били под въздействието на алкохол”, заяви Ивайло Инджов, началник на „Охранителна полиция” в Първо РУ – МВР, Бургас.

Припомняме, че от пресцентъра на бургаската полиция съобщиха вчера за медия „Нова Варна“, че е извършен палеж на заведение в Бургас, като е установено, че извършителите са непълнолетни момче и момиче.

На 30 юли около 04:20 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в заведение, намиращо се в Морската градина на града.

Заведението е собственост на 58-годишен бургазлия. При палежа изцяло е изгорял навес, изграден от дървени летви и слама.

Непълнолетни запалиха заведение в Морската градина в Бургас

Публикувано от Александра Камбурова