in

Задържаха мъж, ограбил пенсионери с над 6000 лева

Снимка: Pixabay

Нова измамна схема на мъж от Каварна. Той обяснил, че иска да предпази жилищата на пенсионери от кражби, затова трябвало да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си.

Мъж от Каварна беше задържан за това, че откраднал с измама пари от възрастни хора в Пловдив, съобщиха от полицията.

Жертви на посегателствата са станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена, предаде NOVA. В домовете си те допуснали непознат, който в единия случай се представил за полицай, а в другия – за социален работник, но предлогът за посещенията му бил един и същ. Той обяснил, че иска да предпази жилищата им от кражби, като трябвало да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си.

Деянията са извършени на 20 юли, когато задържаният първо е отнел дамско портмоне и сумата от 230 лв. от владението на 87-годишната жена. По-късно същия ден отнел и парична сума в размер на 1800 лв. и 2250 евро, или общо в размер на 6200 лв., от жилището на 86-годишния мъж.

След издирване е установен 47-годишен мъж от Каварна, с множество регистрации в полицията и присъди. Допълнително е изяснено, че посегателствата в областния град той е извършил няколко дни след излизането си от затвора, съобщиха още от полицията.

На мъжа е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

Публикувано от Александра Камбурова