in

Италианка не издържа на ударите на трансбоксьорка на Олимпиадата: Беше разбита за 46 секунди (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Трансбоксьорката Имане Хелиф спечели първия си двубой на Олимпиадата в Париж, след като опонентката ѝ – италианката Анджела Карини се отказа на едва 46-тата секунда. На алжирската боксьорка бе позволено да участва в състезанието за жени на фона на спор за допустимост.

Карини беше ударена два пъти от Хелиф в първия рунд на двубоя им в полусредна категория за жени в Париж. Ударите изглежда събориха италианката, при което тя бе принудена да се откаже. Това доведе до обявяването на Хелиф за победител, предава Дейли Мейл.

Италианската боксьорка, която твърдеше преди двубоя, че може „само да се адаптира към правилата на Олимпиадата“, след това беше видяна да плаче в центъра на ринга след внезапното приключване на двубоя.

„Излязох на ринга, за да се бия. Не се предадох, но единият удар болеше твърде много и затова си казах – достатъчно“, каза Карини след битката, както беше съобщено от новинарската агенция ANSA.

„Тръгвам си с високо вдигната глава“, обяви италианската състезателка.

Участието на Хелиф в събитието предизвика големи спорове, след като беше дисквалифицирана от Световното първенство по бокс за жени миналата година.

Уебсайтът на Олимпиадата отбелязва, че Хелиф е била дисквалифицирана часове преди двубоя за златен медал срещу китайката Янг Лиу в Ню Делхи, след като повишените ѝ нива на тестостерон не отговарят на критериите за допустимост.

Алжирският олимпийски комитет (COA) отвърна на удара, твърдейки, че дисквалификацията е част от „заговор“, за да им попречи да спечелят златен медал и каза, че „медицински причини“ стоят зад високите нива на тестостерон.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/