in ,

Пламна фотоволтаична система на хотел по Черноморието

Снимка: Pixabay

Пореден пожар у нас. Стана ясно, че се е запалила фотоволтаична система на хотел по българското Черноморие. Материалните щети са за около 60 000 лева, посочва собственикът.

Пожар е горял във фотоволтаична система на хотел в курортния комплекс „Слънчев бряг“. Инцидентът се е случил в сряда (31 юли) около 17:30 ч.

По данни на бургаската полиция пожарът вероятно е настъпил вследствие на техническа неизправност в електрическата инсталацията на фотоволтаичната система.

63-годишният собственик обяснява пред полицията, че нанесените от инцидента щети са в размер на около 60 000 лева. Работата по случая продължава.

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават и за още един пожар. Съобщава се, че той е възникнал във вила край Свети Влас. Сигналът за него е подаден отново в сряда (31 юли) около 18:30 ч.

По информация на 76-годишния собственик на вилата пламъците са възникнали вследствие на технически проблем – късо съединение в електрическо табло и инсталация в помещението.

Огънят е потушен, като няма данни за пострадали хора или нанесени материални щети по други сгради.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/