in

Повдигнати са обвинения на непълнолетния, извършил кървавата атака с нож в Саутпорт

Кадър: NOVA

Повдигнати са обвинения за атаката с нож, която доведе до убийствата на три деца във Великобритания. Предстои нападателят да се яви пред съда. 

Повдигнаха обвинения на 17-годишния младеж за убийствата на три деца при жестоката атака с нож в британския град Саутпорт. Полицията не назовава името на задържания, тъй като е непълнолетен. Той ще отговаря пред съда и за опит за убийство на останалите 10 души, които бяха ранени при нападението, предаде NOVA.

Преди дни тийнейджърът нахлу с нож на урок по танци в британския град. Загинаха три момичета – на 6, 7 и 9 години. Насилието отприщи вълна от протести. Близо 50 полицаи бяха ранени след ескалация на напрежението на бдение в памет на жертвите. В сряда, по време на шествие в Лондон, бяха задържани 100 протестиращи.

„17-годишно момче от Банкс е обвинено за убийствата на Биби, Елси Дот и Алис. Повдигнати са и десет обвинения за опит за убийство и притежание на хладно оръжие. Тийнейджърът трябва да се яви на 1 август пред съда в Ливърпул“, заяви Урсула Дойл, заместник-главен прокурор на Мърсисайт и Чешър.

Публикувано от Александра Камбурова