in

Супер новина от Олимпийските игри: България има финалист на олимпийската регата

Колаж: "Нова Варна"

Стана ясно, че България вече има втори финалист на Олимпийските игри в Париж. Това е гребкинята Десислава Ангелова. Тя успя да си проправи път до финалната гонка на шестте най-добри в скифа, класирайки се трета в своята полуфинална серия.

26-годишната плевенчанка показа страхотно гребане и преодоля дистанцията от 2000 метра за 7:27.16 минути с трето време в първата полуфинална серия.

Най-бърза в серията беше шампионката от последните две световни първенства Каролин Флорайн (Нидерландия). Тя водеше през зялото време и завърши за 7:21.26 минути. Бронзовата медалистка от последните две световни първенства Тара Рини (Австралия) финишира втора със 7:23.58

Припомняме, че 26-годишната Десислава Ангелова завърши пета на последното световно първенство – в Белград`23.

От другата серия на финал се класираха олимпийската шампионка от Токио 2020 Ема Туиг (НЗел), литовката Виктория Сенкуте и Кара Колър (САЩ), която има бронзов медал на четворка скул от игрите в Лондон 2012.

Финалът ще се състои в събота (3 август) от 11:18 ч. българско време. Стискаме палци на талантливата Десислава Ангелова.

На 26 юли беше дадено началото на XXXIII Летни олимпийски игри Париж 2024. За пръв път церемонията не се състоя на стадион. Декор на събитията бяха центърът на Париж и неговата главна артерия – река Сена.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/