in

Възстановяват маршрута на ключова автобусна линия във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

От Градски транспорт – Варна съобщават, че на 2 август се възстановява обслужването на автобусна линия № 10 по утвърденият ѝ маршрут

На 2 август от 14:00 часа ще бъде възстановено обслужването на автобусна линия № 10 по утвърденият ѝ маршрут както следва: след спирка „Янко Михайлов“ продължава по ул. „Прилеп“ – спирка „ВиК“, бул. „Хр. Смирненски“- спирка „Вятърна мелница“, спирка „Роза“, спирка „Хаджи Димитър“, ул. „Подвис“ – сп. „Зеленика“, сп. „Стадион Спартак“ на бул. „Васил Левски“ и по маршрута си до ЖП гара.

Преустановява се обслужването на автобусни спирки „ХЕИ“ двупосочно и „Стадион Спартак“ посока кв. „Левски“.

Припомняме, че вчера беше съобщено, че има осигурена техническа възможност за възстановяване на маршрута на линия 10 на градския транспорт.

Вчера до края на деня беше положена хоризонталната маркировка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“. Трасето беше завършено през последните дни с плътен асфалтов слой и така беше осигурена техническа възможност за възстановяване на маршрута на линия номер 10 на градския транспорт.

Вчера беше пояснено това, че за да се пуснат автобусите обаче, е необходимо да бъде утвърдена организацията на движението в участъка и то да бъде съгласувано между Община Варна и органите на МВР.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/