in

Н. Костадинов: „Кметът Коцев се прави на жертва и не поема отговорност за Варна. Негова жертва са гражданите.“

Снимка: "Нова Варна"

На 2 август в община Варна се състоя важна публична среща с цел възстановяване на диалога между Общински съвет и общинската администрация. Събитието беше организирано по инициатива на председателя на Общинския съвет, Христо Димитров, с намерение да се обсъдят въпроси, свързани с изготвянето на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти. Въпреки очакванията и поканата към всички заинтересовани страни, кметът на града не присъства на срещата.

Николай Костадинов коментира ситуацията с отсъствието на кмета пред камерата на медия Нова Варна. Според него, основната причина за липсата на кмета е неподготвеността на общинската администрация по отношение на проектите, които трябва да бъдат реализирани.

Администрацията не е свършила работата си и удобно прехвърля тежестта върху Общински съвет Варна.“, заяви Костадинов.

Той добави, че гражданите на Варна са единствените потърпевши от тази ситуация, като подчерта, че въпреки обещанията за промяна, няма видими резултати и развитие.

Споделяме с Вас разговора ни с г-н Костадинов:

– Господин Костадинов, защо кметът не се появи на срещата?

– Кметът не се появи на срещата, защото няма проектна готовност за всички тези проекти, които говорят, че искат да реализират. Администрацията не си е свършила работата към момента и прехвърля удобно тежестта върху Общински съвет Варна. Кметът за пореден път влиза в ролята на жертва и не поема отговорност за управлението на град Варна.

– Кой губи от цялата ситуация?

– От цялата ситуация потърпевши се само и единствено гражданите на Варна. За съжаление, като дойде на власт, Коцев обеща промяна, но към този момент ние не забелязваме абсолютно никаква промяна. Напротив, градът върви много на зле, няма никакво развитие, никакви проекти, нищо не се реализира. До момента той е открил една чешма, която е частна.

ВИДЕО:

По-късно председателят на Общински съвет – Варна Христо Димитров поиска от кмета Благомир Коцев детайлна информация за проектите, за които са необходими средства за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието.

Председателят на ОбС – Варна официално поиска от кмета Коцев информация за проектите

Цялата публична среща можете да видите тук:

Публикувано от Зоя Георгиева