in

Осъдиха баща във Варна: От 2012 г. не плащал издръжка на дъщеря си

Снимка: "Нова Варна"

Баща е бил осъден за неплащане на издръжка на детето си. Това съобщават от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. Стойността на неизплатените издръжки се равнява на 23 040 лева.

44-годишен баща бе признат за виновен в това, че в периода от месец март 2012 г. до месец април 2024 г. включително, след като е бил осъден с влезли в сила съдебни решения, да издържа свой низходящ – дъщеря си, съзнателно не изпълнил това си задължение за повече от две месечни вноски – 77 месечни вноски по 120 лева и 69 вноски по 200 лева.

Подсъдимият е трябвало да заплаща на дъщеря си определените от съда ежемесечни издръжки чрез нейната майка и законен представител, като общата стойност на задължението му за периода е в размер на 23 040 лева. Деянието е престъпление по чл. 183, ал.1 от НК.

С присъда, състав на Варненския районен съд наложи на 44-годишния мъж наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.