in ,

Пътник в БДЖ: Влакът Варна – Шумен за малко да се запали, но не спира. Движим се геройски (ВИДЕО)

Кадри: И. Павлов

Читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да сигнализира за притеснителна ситуация във влака Варна – Шумен. И. Павлов ни предоставя и видеа, на които се вижда как пушек излиза изпод влака. Ето и целия разказ на мъжа:

„На 31.07. в 17:30 ч. тръгна влакът от Варна за Шумен, пътнически. На гара Синдел влакът имаше 10 мин. престой заради Карнобатския влак, след което нашият влак потегли. На излизане от Синдел след рампата се усети силна миризма на разтопен кабел. Пушекът излизаше от средата на композицията изпод влака.

Започнахме да свирим и викаме на кондукторите, за да сигнализират на машиниста. Влакът пушеше в продължение на три гари.

На гара Царевци спряхме и пътниците започнахме да гасим панически с бутилки вода, кой колкото имаше. След това влакът продължи, защото на гара Царевци има прелез и не трябвало да стои там – отговор на машинистите. Голяма част от пътниците си тръгнаха пеш. Влакът продължи за гара Житница, все още пушейки. На гара Житница успяхме да изтръгнем филтър на някакъв електромотор, който все още тлееше. Изляхме още вода и влакът продължи по пътя си, след което не знам какво се случи“.

„Машинистите спряха влака, за да гасят с пожарогасители. След това отново излезе гъст дим и явно отново се разпали огън. Отново последва гасене с пожарогасител. Оставиха един от машинистите да следи да не се разпали отново огън. Първоначално гъстият дим и силната миризма прогони всички от вагона, където се появи проблемът, напред към първият вагон“, споделя И. Георгиева, която също се е возила във влака.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/