in

След като пили заедно: Украинец ограби руснак по Черноморието

Снимка: Google Street View

От бургаската полиция съобщават за медия „Нова Варна“, че на 1 август около 16:00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 19-годишен, който обявил, че е станал жертва на кражба. От полицията докладват и за случай, при който украинец е ограбил руснак.

Младежът, който е от Видин, обяснил, че докато бил на работа в супер маркет, разположен срещу хотел в Слънчев бряг, му е извършена кражба на портфейл.

В него имало сума от 1 040 лв. и лични документи. Младежът разказал пред полицията, че портфейлът бил поставен на касата в магазина.

В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителят на деянието. Оказало се, че това е 47-годишен чешки гражданин, отседнал в Слънчев бряг.

По случая е образувано бързо производство.

От бургаската полиция съобщават и за още един случай на кражба.

В Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 25-годишен руски гражданин, временно пребиваващ в Бургас за това, че на 28 юли, около 13.00 ч. установил, че от квартирата му на ул. „Фердинандова“ липсват лични документи, четири дебитни карти, маркови маратонки, лаптоп заедно със зарядно и мишка, мобилен телефон IPhone 7, заедно със слушалки, дигитален часовник от същата марка и зарядни за тях, електронна цигара, две маркови чанти и портфейл с дребни монети от чужда валута.

Руснакът обяснил, че на същата дата около 01.00 ч. в бургаско заведение се запознал с украинец, като след употреба на голямо количество алкохол, го поканил да пренощува в квартирата му. След събуждането си констатирал липсата на вещите и алармирал полицейските служители.

В резултат на предприетите действия е констатиран извършителят на кражбата – това е 38-годишен украински гражданин с предоставена временна защита, пребиваващ в Слънчев бряг, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи.

Всички други са намерени и иззети от трети лица, на които украинецът ги продал. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.