in

Комарите съсвсем не са безобидни: Какви опасни болести причиняват

Колаж: "Нова Варна"

Както е известно комарите са двукрили насекоми, които са достатъчно големи, за да бъдат забелязани с просто око. Мъжките комари обикновено живеят около седмица, докато женските – няколко месеца.

От сърбящите ухапвания до болестите, които могат да пренасят, комарите често са досадни, но понякога смъртоносни. Те живеят в трева и храсти, разположени в близост до райони, където живеят хората. Любимото им място за размножаване е застоялата вода. Мъжките комари не хапят хора, за разлика от женските, предаде Нова телевизия.

Докато и двата пола при комарите консумират нектар от растенията и вода, женските също се нуждаят и от кръв, за да се размножават. Ухапването от комар обикновено причинява сърбеж, но също чрез него могат да бъдат разпространявани болести между животни и хора, както и от един човек на друг. Те избират своите жертви въз основа на аромата на въглероден диоксид и други вещества в човешката пот.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/