in

Масови полицейски проверки по пътищата на страната в сезона на отпуските

Колаж: Нова Варна

Полицаи са установили вчера 18 водачи на моторни превозни средства, шофирали след употреба на алкохол, и други 18 – под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Това съобщават от МВР на интернет страницата си. Седем от шофьорите са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотици.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 11 679 моторни превозни средства, извършен е контрол на 13 486 водачи и пътници. Съставени са 3459 фиша и 747 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

На 1 август в столицата автомобил катастрофира на трамвайна спирка, като вследствие на инцидента пострадаха петима души. Вчера Софийската районна прокуратура привлече под наказателна отговорност шофьора на автомобила. Той е обвинен за причиняване на тежка телесна повреда при катастрофа с превишена скорост, докато е управлявал автомобила след употреба на кокаин.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/