in

Официална информация за състоянието на детето, пострадало на плажа в Созопол

Снимка: Facebook/УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Стана ясно, че девет годишното дете, пострадало на плажа в Созопол, е със стабилни жизнени показатели. Това съобщиха от МБАЛ „Пирогов“.

Момчето беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет C-27J „Спартан“. Полетът се реализира от медицински екип на болница „Пирогов“ при колаборация с Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната и Министерство на транспорта, координиран от министър-председателя Димитър Главчев, предава Дарик.

От страна на „Пирогов“ участваха началникът на Детската реанимация на „Пирогов“ доц. Богдан Младенов, началникът на Детската хирургия на „Пирогов“ проф. Христо Шивачев, ст.м.с Любка Чалева и е проведена консултация от националния консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски.

При постъпването в „Пирогов“ се проведоха активни диагностично-лечебни дейности с цел спасяване живота и здравето на малкия пациент.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/