in

Земетресение в България тази сутрин: Обявиха епицентъра

Колаж: "Нова Варна"

Още едно слабо земетресение е регистрирано в България. Трусът се е случил тази сутрин.

Земетресението е било край Благоевград. То е регистрирано в 7:33 часа тази сутрин, сочат данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

Магнитудът на земетресението е 2,6 по скалата на Рихтер. Дълбочината на труса е 12 километра.

Малко по-рано, в 6:35 ч. земетресение е имало и в съседна Гърция, край границата с България. Трусът е бил отново с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер. Дълбочината му е била 15,5 километра.

Припомняме, че преди няколко дни (на 1 август) земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес в района на град Бузъу, Румъния.

Епицентърът беше на 43 км от град Фокшани и на 61 км северозападно от Бузъу в Румъния, на 200 км от град Русе и на 405 км от град София.

Трусът е бил на 112 км дълбочина под земната повърхност, по данни от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC).

Ново слабо земетресение в България

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.