in

Няколко катастрофи на пътя Варна – Бургас: Жена загина

Колаж: "Нова Варна"

От бургаската полиция съобщават за случили се няколко катастрофи на пътя Варна – Бургас в двете посоки. При един от инцидентите има жена, загинала на място. Това е 56-годишна ирландска гражданка.

На 04.08.т.г. около 13.00 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 206,6 в посока Бургас, настъпва пътен инцидент между л.а. „Пежо 2008“ с украинска регистрация, управляван от 36-годишна украинска гражданка и л.а. „Мазда 3“ с пловдивска регистрация, управляван от 60-годишен пловдивчанин. От ПТП пострадал пътуващият на задната дясна седалка в л.а. „Мазда 3“ 36-годишен пловдивчанин (син на водача), който с разтежение на вратните мускули, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 03.08.т.г. около 02.00 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 203, лек автомобил „Хюндай Стариа“ с варненска регистрация, движещ се в посока Бургас, управляван от 36-годишен мъж от с. Равда, блъска неправилно пресичащата пътното платно 56-годишна пешеходка – ирландска гражданка, отседнала в собствения си апартамент в Слънчев бряг, която загинала на място. Водачът е тестван да употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03.08.т.г. около 03.15 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 223 (кръговото кръстовище в района на бензиностанция, общ. Поморие), поради движение с несъобразена с пътните условия скорост самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, л.а. „БМВ 320 CD“ с пловдивска регистрация, управляван от 19-годишен мъж от старозагорското село Главан. От ПТП пострадали двете пътнички на водача (на 17 и 18 години), и двете от Гълъбово, които с общи травми, без опасност за живота, са настанени за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 02.08.т.г. около 18.10 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 210+100 (кръговото кръстовище за Ахелой в посока с. Равда), поради задимен участък от възникнал пожар лек автомобил „Мерцедес Вито“ с пловдивска регистрация, управляван от 54-годишен мъж от Пловдив блъска неправилно пресичащата и внезапно излязла на пътното платно 42-годишна пешеходка от София, която е ударена с предната дясна част на лекия автомобил. Жената паднала на земята, като попаднала странично между предната и задната гума в дясна част на лек автомобил „БМВ“ с варненска регистрация, управляван от 34-годишен мъж от Русе. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са били отрицателни. Пострадалата пешеходка е настанена за наблюдение в отделение „Неврохирургия“ на УМБАЛ – Бургас, без сериозни травми и опасност за живота.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.