in

Пияна варненка причини средна телесна повреда на украинец

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия „Нова Варна“, че млада варненка е причинила средна телесна повреда на украински гражданин, блъскайки го с автомобила си.

Инцидентът се е случил на 3 август около 21:50 ч. на ул. „Раковина“ в Свети Влас. Тогава лек автомобил с варненска регистрация, управляван от 25-годишна варненка, по непредпазливост, блъска 64-годишен украински гражданин.

Младата жена се е качила зад волана след употреба на алкохол с концентрация – 1.98 промила. Мъжът е със счупен нос и счупена лява ръка.

Водачката на лекия автомобил е задържана за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

От бургаската полиция съобщават и за друг инцидент от същия ден, отново с автомобил с варненска регистрация:

На 3 август около 11:40 ч. по пътя Созопол – Приморско, лек автомобил „Мерцедес С 220 CDI“, с варненска регистрация, управляван от 77-годишен мъж от Черноморец предприема маневра „включване“ от черен път в главната пътна артерия, без да се съобрази с останалите участници в пътния трафик.

С това допуска ПТП с правомерно движещия се лек автомобил „Дайхатсу Фероза“, с бургаска регистрация, управляван от 52-годишен бургазлия.

От пътния инцидент пострадал водачът на л.а. „Мерцедес“, който с контузна рана на лявата ръка, е прегледан от медицински екип, но отказал хоспитализация.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.