in

Измамници се представят за служители на „Енергото“: Майка и син вече „изгоряха“ с 46 000 лв.

Колаж: "Нова Варна"

За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Потърпевшите са майка и син на 75 и 52 години, които първо получили обаждане от мним служител на „Енергото“, а след това и от мними полицейски служители. По случая е задържан мъж на 27-годишна възраст.

На 3 август около 13:15 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за извършена телефонна измама спрямо майка и син (съответно на 75 и 52 години), обитаващи съвместно жилище в Айтос.

Констатирано е, че около 11:30 ч. на домашния телефон получили обаждане от мъж, представил се за служител на „Енергото“, който попитал колко човека са в момента в жилището, както и за мобилните им номера.

Малко по-късно по мобилните телефони айтозлиите получили телефонни обаждания от мъже, представили се за служители от Първо Районно управление – Бургас, които заявили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, като поискали съдействие.

Непознатите накарали айтозлиите да им предадат сумата от общо 46 000 лв. Взел я мъж, придвижващ се с лек автомобил с хасковска регистрация, който спрял пред дома на айтозлиите, получил парите от 75-годишната жена и отпътувал в неизвестна посока.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас и Районно управление – Айтос е установен извършителят на деянието – това е 27-годишен мъж от старозагорското село Калитиново, който направил пълни самопризнания и възстановил част от паричната сума в размер на 2 550 лв. Задържан е с мярка за неотколонение за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.