in

Крокодил живее в дупка край София

Снимка: Pixabay

Общински служители се отзовали на сигнал за незаконна сеч в българско село и какво да видят – крокодил! 

Куриозното откритие е направено тази сутрин. Влечугото е намерено, отглеждано в специално изкопана дупка в софийското село Ботунец.

Собствениците твърдят, че са циркови артисти и имат всички разрешителни, както и че имотът е частен.

Според Общината обаче имотът е техен и хората нямат разрешение да гледат дивото животно.

Очаква се да бъде извършена проверка на РИОСВ, с която да бъде установено дали крокодилът е законно притежаван и дали има право да бъде отглеждан на въпросното място.

Кметицата на район Кремиковци обясни пред Нова телевизия, че въпросният терен е държавна собственост. В него също така са отсечени незаконно осем дървета и нерегламентирано са поставени контейнери.

По принцип крокодилите живеят в тропиците в Африка, Азия, Северна и Южна Америка и Австралия. Тези големи влечуги са склонни да се събират в сладководни местообитания като реки, езера, влажни зони и понякога в солена вода (която е по-солена от прясната вода, но не толкова солена, колкото морската).

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/