in

Спортистите в олимпийското село в Париж намирали червеи в храната си

Кадър: Youtube/Reuters

Разтърсващо признание. Британският плувец Адам Пийти, който е двукратен олимпийски шампион, се оплака, че спортистите, които се хранят в ресторанта на олимпийското село в Париж, намират в храната си червеи.

Плувецът от отбора на Великобритания приключи участието си в Игрите в неделя с участие в смесената щафета за мъже, след като взе сребърно отличие на 100 метра бруст индивидуално миналата седмица.

Пийти даде положителна проба за COVID малко след като осигури шестия си олимпийски медал и призна, че болестта е допринесла за „най-лошата седмица“ в живота му, съобщава Independent.

Но 29-годишният мъж също остана изключително разочарован от храна, която е била предлагана на спортистите, отседнали в олимпийското село в Париж. По негови думи то е било доста по-зле от тези на предишните му две олимпийски участия.

Отборът на Великобритания беше принуден да изпрати готвач в Париж на фона на оплаквания за „неадекватна“ храна в началото на Олимпиадата и Пийти смята, че стремежът на организаторите за по-устойчиви Игри е допринесъл за ситуация, която не отговаря на очакванията му.

„В Токио храната беше невероятна, в Рио беше невероятно. Но този път… нямаше достатъчно опции за протеини, имаше дълги опашки, чакане по 30 минути за храна, защото няма система за чакане“, заяви плувецът.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/