Категории: България

Кирил Пеков направи голямо признание

Реклама

Съпредседателят на ПП Кирил Петков потвърди пред журналисти, че наистина е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян от поста председател на 50-ото НС.

„Имаше такава инициатива, но след много дълги разисквания от наша гледна точка ние решихме, че единственият начин реално, дългосрочно да се преборим с модела „Пеевски“ е с доверието на българските граждани. Всички други технически и процедурни варианти във времето не са устойчиви“, заяви Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП заяви и това, че според него работата на Калин Стоянов като служебен министър на вътрешните работи е „под всякаква критика“.

„Страхът ми е, че с Калин Стоянов за министър, изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път“, коментира Кирил Петков.

Той обясни, че идеята на ПП-ДБ е да направят една сериозна кампания, като дългосрочната борба е да се смени „моделът на задкулисието“.

„Аз съм човек, който си държи на авторитета, не споделям вътрешни разговори, но това, което искам да кажа е, че единственият начин България да се изтръгне от модела „Пеевски“ и модела на задкулисието, е когато политиците и гражданите работят ръка за ръка“, посочи Кирил Петков.

Позиция на МВР:

Недопустимо е омаловажаването на труда на българските полицаи за постигане на политически цели

Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Хвърлените в общественото пространство твърдения от народен представител и съпредседател на политическа партия, че последните парламентарни избори са били нечестни, са не просто неистина. Подобни голословни изказвания са в пълен разрез и с оценката на представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени.

Длъжни сме да защитим професионалната чест и достойнство на служителите на Министерството на вътрешните работи, чиито ежедневни усилия са в името на спокойна и сигурна България.

Вярваме, че обществото няма да позволи да стане жертва на заблуждения, подчинени на идеята за трупане на политически дивиденти.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди 39 минути

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 15 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 16 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 16 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 16 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 16 часа