Категории: България

Лени Кравиц покори сърцата на публиката у нас: Изнесе първия си концерт в Бургас

Реклама

„Да засилим любовта!“ Това бяха думите на Лени Кравиц, който изнесе първия си концерт в Бургас. Той бе част от турнето му Blue Electric Light Tour. Световноизвестният изпълнител обеща да се върне в следващите пет години, докато са още на път с групата му.

Пространството на Морска гара в Бургас, където обичайно се провеждат големите концерти през последните години, рядко е било толкова препълнено, колкото бе в нощта за концерта на американската звезда. Тълпи прииждаха към района още с отварянето на вратите. Kратък дъжд свари неподготвена част от публиката около час преди излизането на Лени Кравиц на сцената, като междувременно с изцяло ретро музикален плейлист за настроението се грижеше DJ Toni, предава БТА.

Концертът започна ударно малко след 21:00 ч., с един от най-големите хитове на звездата – Are You Gonna Go My Way. В следващите малко над два часа Лени Кравиц направи своеобразна обиколка през някои от най-важните песни от миналото си, но без да пропусне да акцентира и върху най-новия си, 12-и поред, студиен албум Blue Electric LIght, дал името и на настоящото турне.

След Minister of Rock’n’Roll се вмъкна един от последните му тракове TK421, последван от I’m a Believer. „Вижте това. Почувствайте го. Това е любов. Всички вие красиви хора, които ни приехте в красивата си страна. Тук съм от два дни и не срещнах досега нищо друго освен красиви вибрации. Всички се погрижиха да се почувстваме у дома си тук. Обещавам ви, тъй като ще сме на път през следващите пет години, това да е редовна спирка в графика ни“, заяви от сцената изпълнителят, след което поднесе на почитателите си I Belong to You и Stillness of Heart.

По време на концерта Лени Кравиц два пъти покани на сцената хора от публиката. В първия случай това беше малко момиче на видима възраст около 10 години. Той покани на сцената и своя почитателка, след като прочете на глас саморъчно направен плакат с надпис: „Пет турнета, четири държави и още нямам селфи с теб“. Музикантът извика авторката да поправят този пропуск и да си направят снимка заедно от сцената пред всички, което видимо я развълнува силно.

„Групата ми е толкова красива“, каза още Лени Кравиц, представяйки музикантите със себе си на сцената. Част от тях, сред които китаристът Крейг Рос, участват и в записите на албума му. Всички те повдигаха допълнително настроението на публиката със соловите си партии в някои от песните.

Публиката припява заедно с него при изпълнението на Again и на American Woman, a около 23:00 ч. и след Fly Away музикантите напуснаха сцената и оставиха тълпата да вика за още. Не след дълго групата се върна и изпълни като бис Human от новия албум. Преди да завърши концерта, Лени Кравиц благодари за топлия прием на публиката с „най-красивите сърца“ и призова с парчето Let Love Rule всички заедно да направят онова, за което е дошъл: „Да засилим любовта!“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 25 минути

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 29 минути

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 34 минути

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 39 минути

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 43 минути

Официално: Йорданка Фандъкова се завръща

Стана ясно, че от ГЕРБ-СДС вече са готови и обявиха част от водачите си в…

преди 47 минути