in ,

Катастрофа на пътя Варна – Бургас: Пострадаха жена и дете

Снимка: "Нова Варна"

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия „Нова Варна“, че в събота е възникнал пътен инцидент на пътя Варна – Бургас

На 10 август около 10:00 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 204,5, лек автомобил „Тойота Рав 4“, с пловдивска регистрация, управляван от 56-годишен пловдивчанин, поради неспазване на дистанция блъска отзад спрели в колона лек автомобил „Пежо 307“, с монтанска регистрация, управляван от 38-годишен мъж от Лом, който отскача напред и блъска лек автомобил „Рено Сценик“, с пернишка регистрация, управляван от 43-годишен мъж от Радомир.

От ПТП леко пострадали пътуващите в лекия автомобил „Пежо 307“ – 31-годишна жена от Лом и осем годишно момченце – син на водача (потърпевшите са прегледани и освободени за домашно лечение).

Други ПТП-та от област Бургас през почивните дни:

На 09.08.т.г. около 11.04 ч. на бургаската улица „Проф. Яким Якимов“ срещу бл. 36 в ж.к. „Славейков“ лек автомобил „Фолксваген Поло“, с бургаска регистрация, управляван от 47-годишна бургазлийка извършва маневра с навлизане изцяло в съседна пътна лента, като не пропуска и блъска правомерно движещия се в права посока мотоциклет „Хонда“, с бургаска регистрация, управляван от 34-годишен мъж от с. Крушевец, който с охлузни рани по тялото е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 09.08.т.г. около 12.20 ч. на пътя Бургас – Созопол (в посока кв. „Крайморие“), поради движение с несъобразена с пътните условия и интензивността на трафика и релефа на пътя скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, лек автомобил „Пежо 307“, с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен младеж от с. Маринка (стаж като водач – 1 месец). От ПТП леко пострадал спътника на водача – 14-годишно момче от с. Маринка, което с натъртвания е настанено за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

На 11.08.т.г. около 11.15 ч. на входа на с. Бата, общ. Поморие, поради движение с несъобразена скорост при извършване на ляв завой и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки в крайпътната канавка, мотоциклет „Виктори Гънер“, с руска регистрация, управляван от 58-годишен руски гражданин, живеещ в Свети Влас, който с фрактура на черепа, е настанен за лечение в болница „Сърце и мозък“, без опасност за живота.

На 11.08.т.г. около 18.11 ч. на пътя Созопол – Бургас, в района преди КПП – Пода лек автомобил „Мерцедес“, с пловдивска регистрация, управляван от 40-годишен пловдивчанин, поради неспазване на дистанция блъска намаляващия скоростта преди него лек автомобил „Рено Меган“, със софийска регистрация, управляван от 58-годишен софиянец, който от удара отскача напред и блъска спрелия лек автомобил „Фолксваген Пасат“, с бургаска регистрация, управляван от 63-годишен мъж от Ямбол. Той от своя страна отскача напред и блъска лек автомобил „БМВ Х 7“, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия. От ПТП пострадали пътуващите в л.а. „Рено Меган“ дъщери на водача (на 16 и 18-години), които получили съответно следните наранявания: 16-годишното момиче – натъртване на врата и гърба, а 18-годишното – фрактура на носа (прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение).

На 11.08.т.г. около 18.20 ч. на кръстовището, образувано между улица „Грозьо Георгиев» и пътя Бероново – Вълчин, общ. Сунгурларе, лек автомобил „Опел Астра“, с варненска регистрация, управляван от 43-годишна жена от Шумен, движеща се от с. Горово в посока с. Бероново, не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимството блъска правомерно движещия се лек автомобил „Дачия Логан“, с шуменска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от Велики Преслав. От ПТП пострадали : водачката на лекия автомобил „Опел Астра“ (получила открита контузна рана в областта на глезена и контузии по гръдния кош, без опасност за живота, настанена за лечение в болница „Дева Мария“), нейната 51-годишна спътничка от Шумен (получила вътрешно-черепна травма, без опасност за живота, настанена за лечение в болница „Дева Мария“) и две деца, пътуващи на задната седалка (15-годишен младеж и 12-годишната му сестра) и двамата с контузни рани по тялото, без опасност за живота, са настанени за лечение в болница „Дева Мария“). Пострадали са и водачът на лекия автомобил „Дачия Логан“, с шуменска регистрация (получил счупена дясна подбедрица, без опасност за живота, настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас) и неговия 55-годишен спътник от Велики Преслав, който с две счупени ръце и съмнение за спукан далак, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 11.08.т.г. около 18.53 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, км. 279, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, мотоциклет „Сузуки“, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия, който с контузия на тазобедрената става, счупена бедрена шийка, контузия ребра и политравматизъм, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък».

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.