Категории: България

Лоши новини за криптокралицата Ружа Игнатова

Реклама

Стана ясно, че Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняема Ружа Игнатова по досъдебно производство, образувано във връзка с постъпили материали от чуждестранни правоохранителни органи. Спрямо Игнатова е определено задържане до 72 часа, което ще бъде изпълнено при нейното установяване.

Ружа Игнатова е привлечена в качеството на обвиняема за това, че в периода от 2014 г. до 2017 г. на територията на България е образувала и ръководила организирана престъпна група, създадена с цел да извършва инвестиционни измами по схемата от типа “Понци”, както и с користна цел.

Повдигнато ѝ е обвинени и за пране на пари. За това, че в периода от 2014 г. до 2017 г. при условията на продължавано престъпление като подбудител и помагач в едни случаи, а в други като извършител, извършила множество сделки за имуществено разпореждане. По този начин е прикрит произходът и действителните права върху имущество, за което знаела, че е придобито от престъпна дейност. Става дума за инвестиционни измами от типа “Понци”, като деянията са извършени в изпълнение на решение на ОПГ, имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба.

Припомняме, че през месец юни правителството на САЩ обяви награда в размер до 5 милиона щатски долара за информация относно Игнатова, която да доведе ареста ѝ или осъдителна присъда. „Тя се издирва в САЩ и Германия за нейното участие в една от най-големите световни схеми за измами в историята. Схема, чрез която от жертвите са били отнети с измама над 4 млрд. щатски долара”, заяви посланик Кенет Мертен.

На 12 октомври 2017 г. Игнатова беше обвинена в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк в извършване на киберизмами, заговор за извършване на киберизмами и заговор за пране на пари. Две седмици след обвинението, за да избегне ареста, Игнатова пътува от София до Атина и оттогава се укрива.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди 2 минути

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 17 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 17 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 17 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 17 часа