in ,

Мотористка от Варна пострада заради несъобразена скорост: С комоцио е

Колаж: "Нова Варна"

За инцидента съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Добрич. Моторът се е ударил в лек автомобил. Ето и подробностите, предоставени ни от полицията:

На 11 август в 11:34 ч. чрез единния европейски номер 112 в ОДЧ на РУ Балчик при ОДМВР – Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по гл. път I-9 след с. Кранево посока к.к „Златни пясъци“.

От екип на РУ – Албена е установена Р. К. от гр. Варна – водач на мотоциклет, която поради движение с несъобразена с пътните условия скорост губи контрол над мотоциклета, и се удря челно в л.а., управляван от Т. Р. от гр. София, като допуска ПТП с материални щети.

Вследствие на произшествието, Р. К е отведена от екип на ФСМП Балчик в МБАЛ Св. Анна – гр. Варна, където е настанена в отделение по неврохирургия с комоцио и охлузни рани без опасност за живота. Водачите са изпробвани за наличие на алкохол, като уреда отчита отрицателен резултат.

От пресцентъра на ОДМВР-Добрич съобщиха за още един случай:

На 11.08.2023 г. около 15.40 ч. от автопатрул на Първо РУ Добрич е извършена проверка на л.а., управляван от Н.К. от гр. Добрич – неизвестен на МВР. При последвала проба за наличие на алкохол в кръвта с алкотест дрегер, уредът отчита 1.79 промила. Образувано е БП.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.