Категории: България

Отказва ли се бронзовият медалист Божидар Андреев от щангите?

Реклама

Много спортисти прославиха България на Олимпийските игри в Париж тази година. Един от тях е Божидар Андреев, който спечели бронза в дисциплината по вдигане на щанги. Кой обаче е той?

Спечелването на бронзов медал на Олимпиадата в Париж донесе и известност на момчето от малкото село край Сливен Божидар Андреев.

Той израства в бедност в ромската махала на сливенското село Тополчане. Налага му се за известно време да живее в залата, а после и при треньора си, защото му отказват общинско жилище. Въпреки това става шампион по вдигане на тежести и печели златни медали за България.

Благодарение на треньора си и на способностите и упоритостта си Божидар е вече на този връх. Той обяви, че се отказва от щангите, но треньорът му не е много сигурен. За него това е прибързано решение. Все пак шампионът реши да си почине, да мине плануваната сватба и тогава да помисли накъде ще го води пътят.

„Засега ще си отпочина. Да мине сватбата, след това ще помисля, ще го обсъдя с жена ми, с близките ми и ще реша какво да правя“, каза Андреев пред посрещащите го медии. Той ще сключи брак по-късно този месец.

„Чувствам се щастлив, радвам се, че годеницата ми дойде да ме посрещне, а още по-доволен съм, че си спазих обещанието и съм зарадвал България“.

„Доста голяма тежест ми падна, след като спечелих медала. Сега доста по-лесно се диша. Годеницата ми бе един от първите хора, с които се чух. Говорих още с майка ми и семейството ми“, разкри щангистът.

На финала той каза няколко думи и за личния си треньор Пламен Братойчев: „От шести клас съм с него. Живял съм у тях. Помагал ми е много. Той ми е бил много повече от треньор, приемам го като баща.“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 8 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 8 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 9 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 9 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 10 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 10 часа