Категории: Варна

Огромен хаос на варненски фестивал. Хората си търсят парите, кметът се оправдава

Реклама

Огромен хаос настъпи преди фестивала BREEZE BY EXIT във Варна. Стотици граждани сигнализираха, че не са им върнати парите. Кметът на града излезе с обяснителна публикация в социалните мрежа, а опозицията го разкритикува за цялостно творчество върху зелените площи на морската градина. Ето какво написа кметът на Варна:

Друга промяна тази година е мястото на празничната заря. Тя ще освети нощното небе над Варна в 23:30 часа от Първа буна. Този път зарята ще бъде по-кратка, за да не стресира животните в парка, но пък варненци ще бъдат зарадвани с ефектно лазерно шоу от основната сцена.

Ето и програмата на фестивала за Деня на Варна:
19:30 ч.: Милена Цанова (спомагателна сцена)
20:30 ч.: Gipsy Kings (основна сцена)
21:45 ч.: DARA (спомагателна сцена)
22:15 ч.: Dire Straits (основна сцена)
23:30 ч.: 100 Kila (спомагателна сцена)
00:00 ч.: Stereo MC’s (основна сцена)
01:00 ч.: Saké Entertainment (спомагателна сцена)

Преди вечерната програма на BREEZE BY EXIT на 15 август във Варна ще се проведат редица други събития.

Начало на празника по традиция дава тържествената света литургия по случай Свето Успение Богородично в катедралния храм „Успение Богородично“ от 08:30 ч., последвана от издигането на флага на Варна в 10:30 часа на площада пред катедралата.

В 19:30 ч. в Летния театър започва церемонията по награждаване с почетни звания на отличили се варненци, съпътствана от тържествен концерт с участието на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна.

Ако вече сте си купили билети трябва да сте получили имейл, в който се описват възможните сценарии – или организаторът ви връща парите, или получавате достъп до платената зона, която е отделена и по-близо до сцената.

Изнервени граждани направиха безмилостни коментари:

Кмет като мед бе! Отново хаотично решение. А хората, с билети? Наистина ме карате да не ви харесвам, кмете! Започвам да коментирам все повече под вашите смешни постове във Facebook! Като пате в калчища сте, и преносно, и буквално с мръсния град, който ръководите. Да знаете – ще бъдете бързо забравен  (може би все пак, това ще е по-добре за вас, кмете)

След като организаторът не желае да връща пари, предполагам, че има законов ред по който бихме могли да го принудим да го направи. Всеки билет – за каквото е и да е, е договор за определена услуга. След като организаторът в последния момент променя договора и съответно ние не получаваме услугата за която сме платили, би следвало да получим партите си обратно. Моля ако някой по-запознат с правните норми е сред потърпевшите, да предложи вариант как да се случи това. Вероятно КЗП е възможен вариант.

Бившият председател на съвета от ГЕРБ – Тодор Балабанов написа:

„Ето така Кметът Коцев се грижи за зелените площи в Морската градина! И всичко това е, за да се проведе фестивал със съмнителен ефект…..Но важното е да е близо до Хоризонт………
А до скоро имаше едни зелени „мишки“ от ППДБ, които редовно ревяха във фейсбук за всяко паднало клонче и смачкана тревичка в Морската. Къде са сега ли? В дупчиците си и „хапват“ златни зрънца.
А вие си чакайте Коцев да спре автомобилите в Морската…..“
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 2 часа

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 2 часа

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 2 часа

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 2 часа

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 2 часа

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 3 часа