in

Депутат от ГЕРБ боядиса сам пешеходна пътека пред столично училище

Снимка: Facebook/Georgi Valentinov Georgiev

„Ако ръководството на общината продължава да бездейства, с десетките граждани, които ми пишат с оплаквания по темата, започваме сами да боядисваме пешеходните пътеки пред училищата“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев във връзка с получените от него десетки сигнали за липсваща пътна маркировка пред столично училище. След непоследвала реакция от страна на кмета на София, Георгиев собственоръчно боядиса пешеходната пътека пред 68 училище „Акад. Никола Обрешков“ в ж.к. „Дружба-2“.

Депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев боядиса пешеходна пътека пред столично училише след множество сигнали, че за децата пресичането там е опасно. Подобна е ситуацията на много други места в София, а кметът Васил Терзиев не предпирема нищо – дори не са сключени договори с фирми, които да се заемат с маркировката.

„Знаете ли защо сам боядисах пешеходната пътека пред 68 училище „Акад. Никола Обрешков“ в Дружба? Получих десетки сигнали за липсваща пътна маркировки и изчезващи пешеходни пътеки, писах писма до кмета Терзиев и реакция няма.“ – коментира Георги Георгиев в профила си във Фейсбук.

„Пътната безопасност е мой личен приоритет. И докато с колегите ми търсим подкрепа в парламента за законопроекта на ГЕРБ за общинските камери, София вече два месеца е без пътна маркировка и пешеходни пътеки.

Не можем да говорим за пътна безопасност, когато по-малко от един месец преди началото на учебната година, пешеходните пътеки са в окаяно състояние, а кметът на София нищо не прави по въпроса. От незнание или от безхаберие? Не знам, но резултатите са плачевни.“ – констатира депутатът, който преди влизането си в парламента беше общински съветник в СОС.

Той предупреждава, че в момента улиците в София са оставени без поддръжка:

„Благодарение на Васил Терзиев, който 9 месеца спа и не сключи съответните договори, вече втори месец всички улици в Столична община са оставени без поддръжка на инфраструктурата за пътна безопасност.

Няма как да се положи и 1 квадратен сантиметър пътна маркировка вече, нито да се постави 1 нов пътен знак, няма как да се боядиса и една пешеходна пътека, заради престъпното бездействие на кмета Терзиев.“

„Писах писма до Васил Терзиев като народен представител, колегите ми от общинския съвет свикаха комисия, за да изискат информация и обяснение за безхаберието на кмета, но нищо не последва.

Затова след като викахме неволята без успех, се принудих сам да боядисам пешеходната пътека пред 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“ в Дружба. Призовавам Васил Терзиев да си свърши работата и да намери решение на проблема, който самият той създаде и да не оставя децата на София на произвола, без пътна маркировка, знаци и пешеходни пътеки, които да ги пазят. Безопасността на децата няма цвят и няма партийна принадлежност, тя трябва да бъде над всичко.“ – подчертава Георгиев.

„Ако ръководството на общината продължава да бездейства, с десетките граждани, които ми пишат с оплаквания по темата, започваме сами да боядисваме пешеходните пътеки пред училищата.“ – заключава той.

Публикувано от Александра Камбурова