Категории: Варна

Отново затварят пътя Варна – Бургас

Реклама

Отново временно ще бъде затворен пътят Варна – Бургас. Жителите на село Попович и село Дюлино ще протестират за трета събота. Причината за протеста е незавършен ремонт на път. Пътят ще бъде затворен в рамките на един час.

За трета поредна събота жителите на село Попович и село Дюлино, община Бяла, област Варна, организират протест заради незавършен – “Авариен ремонт и въстановителни работи по пътно платно, пътна настилка и отводнителни съоръжения на общински път VAR 2071/III-906/ Дюлино – Попович – Гранична община (Бяла Несебър) – /I-9/ на територията на община Бяла“.

Строителните дейности започнаха в началото на юли 2023 и през септември същата година спряха. Toвa е единствената връзка на селата Дюлино и Попович с Бяла и Обзор.

Какво следва от това: през лятото 80% от жителите на двете села работят в Бяла и Обзор и минават по два пъти на ден, много от работодателите от двата курорта отказват да осигурят транспорт, заради пътя и така част от населението остава без работа; училищният автобус два пъти дневно се движи по опасния маршрут; скоростта на линейка или пожарна няма как да бъде повече от 30 км/час; незавършеният път затруднява значително придвижването и създава сериозни рискове за безопасността на пътуващите и допълнителна амортизация на автомобилите.

Протестите са следствие на натрупаното недоволство и усещането за безизходица сред жителите на двете села, които се чувстват пренебрегнати и игнорирани от местната власт. Те настояват за бързи и решителни действия, за да бъде завършен пътя и възстановен нормалният и безопасен достъп до техните домове.

Мястото на срещата е известно – събота, 17 август 2024 г., от 18:00 до 19:00 часа, втората пешеходна пътека в град Бяла, по пътя от Обзор.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 11 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 11 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 12 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 12 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 13 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 13 часа