in

Рязка промяна във времето: Идва дъжд, градушки и гръмотевици

Снимка: "Нова Варна"

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието – умерен, от изток.

Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, по Черноморието до 30°. Във вторник над Източна България ще се задържи предимно слънчево с максимални температури до 35°-36°. Вятърът там ще остане с източна компонента, слаб.

Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, и на повече места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Има повишена вероятност за локални интензивни и значителни по количество валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.

Към средата на седмицата вероятността за валежи в цялата страна намалява. Вятърът ще придобие северна компонента в петък отново източна. Температурите ще се повишат и максималните в четвъртък и петък ще са между 32° и 37°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/