in

Сигнал до Нова Варна: Протест срещу откриването на наркокомуна в Ален Мак

Снимка: Сигнали

В редакцията на медията в системата за сигнали постъпи сигнал за създаването на наркокомуна. Петицията е подписана от 200 човека.

Във вторник на 20.08.2024 в 19:00 на спирката на ВСУ ще се проведе протест срещу откриването на Център за лечение на зависимост към алкохол, наркотици и хазарт в м-т Ален Мак, гр. Варна.

Без знанието и одобрението на живущите в района, сдружение “Асоциация за превенция и работа със зависимости само днес” (https://samodnes.bg) е наела през август 2024 г. къща на улица “Жак Картие” 7, м-т Ален Мак, гр. Варна за създаване на наркокомуната.

Организаторите на протеста, са твърдо против отварянето на подобен център точно на това място, заради неговата непосредствена близост до училище, университет и множество частни семейни къщи. Убедени са, че рисковете за децата им, за живущите и обитаващите този тих и спокоен до момента район са много високи и няма как да бъде гарантирана нашата сигурност при обитаването около тях на множество хора, борещи се със сериозни зависимости.

Има създадена петиция, която може да бъде подписана, както през интернет на адрес – https://www.peticiq.com/454288 , така и на хартия в строителната борса Ален Мак на ул. Петър Попов.

За актуална информация може да следите Фейсбук страницата: “Живущи в Ален Мак, Чайка, Манастирски рид и Златни Пясъци (Варна)”.

Този сигнал е подаден чрез формата за подаване на сигнали. Подай сигнал!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/