in ,

Във Варна: Жена е блъсната от две момчета на електрическа тротинетка

Снимка: Pixabay

Инцидент е станал във Варна. Жена е с фрактура, след като е била блъсната от електрическа тротинетка. По данни на полицията, на електрическото превозно средство са били качени двама младежи. 

Медия „Нова Варна“ научи, че 52 – годишна варненка е с фрактура на лъчева кост, след като е блъсната от електрическа тротинетка. По първоначални данни, в абсолютно нарушение на ЗДвП, на двуколката са се придвижвали двама младежи на 14 и 17 – годишна възраст без поставени предпазни каски на главата. Инцидентът е станал в района на бившата фабрика „Христо Ботев“, а по случая е образувано досъдебно производство.

Въпросът с електрическите тротинетки остава спорен. Припомняме, че вече два града у нас са предприели радикални мерки спрямо електрическите превозни средства.

С глоби в Кюстендил се борят с опасното управление на електрически тротинетки. В града вече има и наказани, предаде bTV.

Общинската управа отчита като положителен ефекта от тези санкции , които водят до по-спокойна градска среда.

Кюстендил обаче не е единственият град, в който предприемат по-кардинални мерки за електрическите тротинетки – в Стара Загора също има такива мерки.

20 души, управлявали в нарушение електрически тротинетки са наказани от началото на юни до 12 август в Кюстендил.

Радикални мерки се предприеха в два града у нас за електрическите тротинетки

Публикувано от Александра Камбурова