in

Интервю с Борис Милев: От върха на спортните танци към нови предизвикателства (ВИДЕО)

Снимка: "Нова Варна"

В днешното интервю на Нова Варна имаме удоволствието да разговаряме с Борис Милев – един от водещите състезатели по спортни танци в България. Заедно със своята партньорка Анастасия Дарчук, Милев е постигнал впечатляващи резултати, включително класиране в топ 30 на световната ранглиста по латино-американски танци и достигане до финала на световното първенство. Днес той споделя причините за оттеглянето си от състезателната кариера и своите бъдещи планове.

ГЛЕДАЙТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК: 

Когато човек постигне върха в своята кариера, често се появява въпросът: „Какво следва?“. За Борис Милев и Анастасия Дарчук отговорът е ясен – време е за нови предизвикателства. „Решението за оттегляне от състезателната кариера беше взето след взаимно обсъждане с моята партньорка. След като постигнахме тези резултати, финала на световното първенство и титлата шампиони на България, решихме, че е моментът да спрем, когато сме на върха,“ споделя Милев. Той се насочва към треньорската кариера, с цел да предаде своите знания и опит на новото поколение танцьори.

Борис Милев е основател на танцовия клуб „Черно море“, който вече четвърта година развива млади таланти в сферата на спортните танци. „Клубът се развива добре. Работим с много деца и всяка година успяваме да изведем наши двойки до участие на световни първенства,“ разказва Милев. Клубът се фокусира върху подготовката на деца от 5-годишна възраст до професионалисти около 30 години, като обхваща всички възрастови групи.

Една от новите инициативи на клуба е програма, която позволява на любители танцьори, най-често на възраст между 30 и 50 години, да се състезават заедно със своите треньори на различни турнири. „Това е чудесна възможност за хора, които искат да се занимават с танци на по-аматьорско ниво, но все пак да изпитат тръпката на състезанията,“ обяснява той.

Предстоящият танцов сезон е изпълнен с множество събития и предизвикателства за клуба. „Този уикенд започва интензивната подготовка за новия сезон. Организираме регионални мини-конкурси, които ще продължат и през есента, както и нашия международен турнир,“ споделя Милев. Особено важен за клуба е предстоящото участие на една от техните двойки на Европейското и Световното първенство.

Борис Милев е убеден, че спортните танци играят важна роля в развитието на децата. „Танците съчетават най-доброто от спорта и изкуството. Те развиват координация, физическа подготовка и комуникационни умения между децата,“ казва той. Милев подчертава, че в днешното време, когато личната комуникация става все по-рядка, танците помагат на децата да развият важни социални умения.

Клуб „Черно море“ също така активно участва в различни благотворителни инициативи. „Участвали сме в благотворителния концерт за децата на загиналите служители на МВР и други събития,“ споделя Милев. В предстоящите месеци, клубът ще продължи с организирането на танцови събития, включително и международния турнир, който ще бъде основният акцент на есенния полусезон.

Със своята всеотдайност и страст към танците, Борис Милев продължава да вдъхновява новото поколение танцьори. Независимо дали на танцовия подиум или в ролята на треньор, той оставя траен отпечатък върху света на спортните танци в България. Пожелаваме успех в бъдещите начинания и сме уверени, че пред него предстоят още много значими постижения!

Снимка: Танцов Спортен Клуб „Черно Море“

Публикувано от Зоя Георгиева