in

Криминална Варна: Престъпленията във Варна и областта от последните дни

Колаж: "Нова Варна"

Колкото и красив да е градът ни, престъпността дебне отвсякъде. Ето кои са криминалните случаи във Варна и областта от последните дни:

От МВР-Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че вчера, почти час след полунощ, в местност „Харамията“ служители на РУ Белослав спрели за проверка лек автомобил, шофирани от 45- годишен варненец. В рамките на инспекцията тестът за алкохол показал, че водачът е седнал зад волана след употреба на спиртни напитки. По случая е образувано бързо производство и е предаден на прокуратурата.

Преди дни, при извършване на полицейска проверка от служители на Криминална полиция към РУ Девня и Четвърто РУ са задържани за срок до 24 часа, 35 – годишни мъже. У тях служителите на реда намерили и иззели полиетиленови пликчета, съдържащи метамфетамин, марихуана. Срещу нарушителите са образувани бързи производства.

Срещу водач на лек автомобил е образувано бързо производство. Вчера, мъжът на 37 години, осъждан управлявал кола, която не е негова собственост, бил спрян за проверка. Последвал тест с наркодрегер, който показал употреба на наркотични вещества – канабис. Провиненият е задържан за срок до 24 часа, в ареста на Второ РУ. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера, около 11:58 часа, в кв. „Възраждане“, в тревна площ, обособена, като открит неохраняем паркинг е възникнал пожар. Според първоначалните данни, 39 – годишен жител на с. Каменар, известен на МВР, запалил кабели, от които тръгнал огъня. Пламъците обхванали сухите треви и бързо обгърнали паркираните на мястото МПС- та. От инцидента частично са изгорели ремарке на лек автомобил, мотопед и надуваема лодка с извънбордов двигател. По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът причинил пожара е задържан за срок до 24 часа.

36 – годишен варненец е установен и задържан в хода на предприети незабавни полицейски действия, след получен сигнал за кражба на златни накити и пари в различна валута, от апартамент в централната част на града. Извършителят е криминално проявен. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ. Работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

Публикувано от Александра Камбурова