Категории: България

Иззети са близо 300 кг. канабис в района на Петрич

Реклама

За медия „Нова Варна“ от Апелативна софийска прокуратура съобщиха, че в понеделник, във връзка с получен сигнал, полицейски служители са извършили проверка в района на гр. Петрич. Бил е локализиран източникът на остра миризма от канабис, идваща от заграден с мрежа земеделски имот. В условията на неотложност са били извършени оглед, претърсване и изземване. Били са установени 1462 броя зелени растения, представителните проби от които при направен полеви наркотест реагирали положително на канабис (марихуана).

В Окръжна прокуратура – Благоевград са постъпили материали за образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 2, изр. 1, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 19.08.2024 г. във връзка с получен сигнал полицейските служителите са извършили проверка в района на гр. Петрич. Бил е локализиран източникът на остра миризма от канабис, идваща от заграден с мрежа земеделски имот.

В него е имало и складови постройки, изградени няколко оранжерии и сгради за животни. От монтираните в имота камери за видеонаблюдение е било констатирано, че входната врата е метална плъзгаща се порта, заключена с катинар. Имало е и няколко агресивни кучета от порода „Кангал“.

На място е бил установен ползвателят на имота – Н.В., на 49 години, от гр. Петрич.
В условията на неотложност са били извършени оглед, претърсване и изземване. Били са установени 1462 броя зелени растения, представителните проби от които при направен полеви наркотест реагирали положително на канабис (марихуана).

Намерени са били и сухи растения коноп (марихуана) – клони от тревисти растения, листна маса и съцветия. Общото им количество възлиза на 125,800 килограма.

Сред иззетите веществени доказателства по делото са техника за наблюдение и вентилатори.
С постановление на прокурор Н.В. е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери.

Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 8 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 9 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 9 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 10 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 10 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 10 часа