Категории: Варна

Варненският клуб „Вокил“ изпраща 5-ма състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Будапеща

Реклама

Предстои първото от двете най-престижни състезания в кикбокса на международната федерация „ВАКО“ за тази година. От 23 август до 01 септември 2024г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Световното първенство по кикбокс за кадети.

До момента заявки за участие в зала „ BOK SPORTS HALL“ са подали 2255 състезатели от 68 държави, като заявените категории и възрастови групи са 3090.

Варненския клуб „Вокил“ изпраща петима от своите шампиони като част от националния отбор на България. Виктор Ненков, Виктор Михалев, Кристиян Георгиев, Преслав Георгиев и Ясен Бирсен ще бъдат част от състава на българските национали, които са общо 86.

Всички представители на най-добрия клуб по кикбокс за 2023г. ще се състезават на ринг в стиловете фул контакт, лоу кик и К1.

„Това ще бъде най-тежкото състезание за цялата година в тези възрастови групи. Над 3000 заявени категории е много сериозна цифра. Криастиян Георгиев е в стил лоу кик при младшата възраст до 63.5кг и има 12 човека в категорията си. Виктор Михалев е до 54кг при младшата възраст в най-тежкия стил К1 и също е с 12 съперника. Преслав Георгиев също е в стил К1 до 57кг при юношите младша възраст и е с 10 съперника. Виктор Ненков, който е действащият ни Европейски шампион от 2023г. вдигна категорията и за първа година ще е при по-големите. Сега ще играе на 67кг в стил К1, при юноши старша възраст и има 16 състезатели в категорията . Ясен Бирсен ще се състезава в стил фул контакт до 67кг при юношите старша възраст до 19г. и е с 15 човека в категорията. Състезанието е най-силното до момента от към участия на настоящи и бивши шампиони в категорията си от цял свят. Вярвам че момчетата от клуба направиха много добра подготовка благодарение на помощта от Община Варна и Министерството на младежта и спорта по програмите за развитие на спортните клубове. Това определено оказва своето влияние и смятам, че отбора ще се представи перфектно и ще донесе златни медали за град Варна“, заяви главния треньор на клуб „Вокил“ Петър Петров:

Националите на „Вокил“ ще отпътуват на 23.08.2024г. за град София, където е сборния пункт за всички състезатели от цялата страна преди тръгването за Световното първенство за кадети в Будапеща.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 11 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 12 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 12 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 13 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 13 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 13 часа