in

Пощенска картичка, изпратена преди 121 години, най-накрая пристига (Видео)

Служителите на жилищно-строителното дружество изненадани да получат картичка, за която се смята, че датира от 1903 г. и е адресирана до Лидия Дейвис, съобщава Гардиън

В ерата на доставките на следващия ден и бързите доставки от всички краища на света се смяташе, че дните на чакане за писмо или пакет са свършили. В Суонзи обаче служителите на строително дружество бяха изненадани, след като получиха пощенска картичка, доставена със 121 години закъснение.

Картичката, отпечатана с изглед на елен, стоящ пред заснежени планини, се смята, че датира от 1903 г., но едва наскоро е получена от персонала на Строителното общество на Суонзи на Cradock Street.

Смята се, че адресатът, Лидия Дейвис, е живяла на улицата преди повече от век и е трябвало да бъде на 16 години, когато е трябвало да получи картичката.

Хенри Дарби, служител по маркетинг и комуникации на строителното дружество, каза, че как пощенската картичка се е озовала на работното му място, остава загадка, но се надява да намери онези, свързани или с Дейвис, или с подателя, написан само като Ewart.

„Можем да публикуваме хубав малък пост и да видим дали някой знае нещо повече за госпожица Лидия или може би какъв е бил животът на Cradock Street преди 121 години“, каза Дарби пред PA Media.

„Планът е да го върнем на някой, който може да е свързан с Лидия, и това да бъде спомен за тях, който да могат да предадат за следващите поколения.“
Дарби беше изненадан от откритието, защото пощенската картичка пристигна „не в отделен плик, не с бележка“ на 16 август. „Просто не е това, което очаквате да направите, когато дойдете на работа. Това определено промени седмицата ми“, каза той.
Пощенската картичка е написана с черен, съединен почерк и има зелена марка от половин пени с портрета на Едуард VII, който царувал от 1901 до 1910 г.

Дарби каза, че данните от преброяването от 1901 г. показват, че Дейвис е живяла на улицата с родителите си и петима братя и сестри. Той каза, че доказването кой може да е роднина с нея може да е трудно, тъй като фамилното име е често срещано в Уелс .

Той каза, че преброяването разкрива, че Дейвис се е омъжила за мъж от Лондон, който „притежава хотел в Pall Mall, така че потенциално семейството на Лидия може вече да не е местно в Суонзи и може тази пощенска картичка да е дошла от по-далеч“.

Дарби каза, че персоналът на строителното дружество няма „представа как всъщност се е озовало тук“.

„Никой не излезе да каже: „Да, намерих това в антикварен магазин“ или „Намерих това в книга“, „Намерих го в благотворителния магазин и просто го пуснах в пощенската кутия“, каза той . „Това е единственият вид призрачен елемент, за който все още не сме сигурни как се е върнал тук, на улица Cradock 11.“

Персоналът и потребителите на социалните медии помогнаха да се дешифрира пощенската картичка, в която Юарт каза на „L“, че „толкова съжаляват“, защото са имали проблеми с намирането на „чифт“ от неизвестен предмет.

Юарт написа: „Надявам се, че се забавлявате у дома“, преди да спомене, че има около 10 шилинга „като джобни пари, без да броим цената за влак, така че се справям“.

Говорител на Royal Mail каза: „Вероятно тази пощенска картичка е била върната обратно в нашата система, вместо да бъде изгубена в пощата повече от век.

„Когато артикул е в нашата система, ние сме длъжни да го доставим на правилния адрес.“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/