Категории: Любопитно

Пощенска картичка, изпратена преди 121 години, най-накрая пристига (Видео)

Реклама

Служителите на жилищно-строителното дружество изненадани да получат картичка, за която се смята, че датира от 1903 г. и е адресирана до Лидия Дейвис, съобщава Гардиън

В ерата на доставките на следващия ден и бързите доставки от всички краища на света се смяташе, че дните на чакане за писмо или пакет са свършили. В Суонзи обаче служителите на строително дружество бяха изненадани, след като получиха пощенска картичка, доставена със 121 години закъснение.

Картичката, отпечатана с изглед на елен, стоящ пред заснежени планини, се смята, че датира от 1903 г., но едва наскоро е получена от персонала на Строителното общество на Суонзи на Cradock Street.

Смята се, че адресатът, Лидия Дейвис, е живяла на улицата преди повече от век и е трябвало да бъде на 16 години, когато е трябвало да получи картичката.

Хенри Дарби, служител по маркетинг и комуникации на строителното дружество, каза, че как пощенската картичка се е озовала на работното му място, остава загадка, но се надява да намери онези, свързани или с Дейвис, или с подателя, написан само като Ewart.

„Можем да публикуваме хубав малък пост и да видим дали някой знае нещо повече за госпожица Лидия или може би какъв е бил животът на Cradock Street преди 121 години“, каза Дарби пред PA Media.

„Планът е да го върнем на някой, който може да е свързан с Лидия, и това да бъде спомен за тях, който да могат да предадат за следващите поколения.“
Дарби беше изненадан от откритието, защото пощенската картичка пристигна „не в отделен плик, не с бележка“ на 16 август. „Просто не е това, което очаквате да направите, когато дойдете на работа. Това определено промени седмицата ми“, каза той.
Пощенската картичка е написана с черен, съединен почерк и има зелена марка от половин пени с портрета на Едуард VII, който царувал от 1901 до 1910 г.

Дарби каза, че данните от преброяването от 1901 г. показват, че Дейвис е живяла на улицата с родителите си и петима братя и сестри. Той каза, че доказването кой може да е роднина с нея може да е трудно, тъй като фамилното име е често срещано в Уелс .

Той каза, че преброяването разкрива, че Дейвис се е омъжила за мъж от Лондон, който „притежава хотел в Pall Mall, така че потенциално семейството на Лидия може вече да не е местно в Суонзи и може тази пощенска картичка да е дошла от по-далеч“.

Дарби каза, че персоналът на строителното дружество няма „представа как всъщност се е озовало тук“.

„Никой не излезе да каже: „Да, намерих това в антикварен магазин“ или „Намерих това в книга“, „Намерих го в благотворителния магазин и просто го пуснах в пощенската кутия“, каза той . „Това е единственият вид призрачен елемент, за който все още не сме сигурни как се е върнал тук, на улица Cradock 11.“

Персоналът и потребителите на социалните медии помогнаха да се дешифрира пощенската картичка, в която Юарт каза на „L“, че „толкова съжаляват“, защото са имали проблеми с намирането на „чифт“ от неизвестен предмет.

Юарт написа: „Надявам се, че се забавлявате у дома“, преди да спомене, че има около 10 шилинга „като джобни пари, без да броим цената за влак, така че се справям“.

Говорител на Royal Mail каза: „Вероятно тази пощенска картичка е била върната обратно в нашата система, вместо да бъде изгубена в пощата повече от век.

„Когато артикул е в нашата система, ние сме длъжни да го доставим на правилния адрес.“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 13 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 14 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 15 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 15 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 15 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 15 часа