Категории: България

Рамадан Аталай: До скоро ние бяхме най-добрите приятели на Пеевски, станахме вече първите престъпници

Реклама

„Пеевски е председател на парламентарната група на ДПС, неговата оставка като председател на ДПС е поискана от почетния председател Ахмед Доган. И той все още остава председател заради неговото дебелоочие“. Това коментира Рамадан Аталай от ДПС, който е от групата, лоялна на почетния председател на партията Ахмед Доган.

„До оня ден ние бяхме най-добрите приятели на Пеевски, но когато той опита да се настани като кукувица в гнездото на ДПС, станахме вече първите престъпници“, заяви още Аталай пред bTV.

„Пеевски е председател на парламентарната група на ДПС, неговата оставка като председател на ДПС е поискана от почетния председател Ахмед Доган. И той все още остава председател заради неговото дебелоочие“, коментира още Аталай.

По думите му хората около Ахмед Доган имат подкрепата на избирателите на партията, но губят медийната война, защото Пеевски е собственик на медии.

„Имаме план и вървим по този план. Ако някой се опита да открадни и да вземе Движението за права и свободи от почетния председател, който е създател на тази партия, би трябвало да носи моралната отговорност, след това и политическата отговорност. Съсипването на една политическа формация не е равностойно на това да съсипваш бизнеси на други хора или да съсипваш собствените си бизнеси“, предупреди Рамадан Аталай.

Той намекна, че партията е извадила Делян Пеевски от калта, но само е пострадала от това.

„Знаете ли колко пъти сме вадили човек от калта и в моя живот винаги съм разбирал, че когато вадиш човек, който сам е влязъл в калта, той освен да те окаля, нищо друго не може да направи“, заяви независимият депутат, изключен от групата на ДПС.

По думите му никога в ДПС не е бил използван такъв език и такива обиди към институции и техни представители, каквито в момента си позволява Пеевски.

Напрежението в ДПС беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.

В предаването „Тази сутрин“ по bTV в деня на гласуването на правителството именно Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя. Същия ден той беше изключен от парламентарната група на ДПС.

Част от депутатите на ДПС гласуваха „против“ проектокабинета „Желязков“. Последва среща на 6 юли с тях на Ахмед Доган в лятната му резиденция „Росенец“ край Бургас.

На 7 юли Пеевски излезе с писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“. На следващия ден той се срещна в хотел в София с областни председатели на партията.

На 10 юли Доган призова за оставката на Пеевски и написа, че в Движението има опит за вътрешнопартиен преврат, „за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията“.

Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията.

Последва отговор от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обяви, че никой не може да спре „новото начало“.

„Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски.

Последва разцепление в парламентарната група на ДПС. От нея бяха изключени или сами я напуснаха 25 депутати, а останаха 22-ма.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 10 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 11 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 12 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 12 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 12 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 12 часа